Verwarming
Uitleg over de werking van de verwarming
Veelgestelde vragen over verwarming
Probeer met een hard voorwerp, bijvoorbeeld de achterkant van een schroevendraaier, op de kraan te tikken. Mocht dit niet helpen dan kunt u contact opnemen met ons via het storingsnummer dat bij u bekend is. Kijk voor andere vragen over de buitenkraan en meerdere instructies onder het tabblad “Verwarming” op deze site.
Dit kunnen verschillende rode lampjes zijn;
- rode lampje op de groepenverdeler; dit is een pulsmeter. Deze geeft de pulsen aan die de installatie doorgeeft dat deze in werking is. Dit is normaal.
- rode lampje op het monitoringskastje;
dit is een lampje dat de monitoring misschien niet goed functioneert, kijk voor meer informatie onder het tabblad “Monitoring” voor meer informatie hierover. - rode lampje op de omvormer;
als deze rood is dan is de omvormer niet in werking. Dit kan voorkomen als er onvoldoende zonlicht is of als er een storingsmelding te zien is op de omvormer. Bij storingsmelding dient u een melding naar uw verhuurder/installateur te maken hiervan.
Uw woning is voorzien van een lucht-warmtepomp. In tegenstelling tot een gas gestookte verwarming gebruikt een lucht-warmtepomp de warmte energie beschikbaar in de buitenlucht om de woning te verwarmen. Hoe doet een warmtepomp dit? Dit is eigenlijk heel eenvoudig! Denk maar eens aan een koelkast! Van de binnenkant koel, aan de buitenkant warm. Tenminste, niet zonder hulp van elektriciteit! Een warmtepomp werkt precies volgens hetzelfde principe. Maar dan omgekeerd.
Heeft u een forse lekkage dan dient u ten eerste de watertoevoer te sluiten. Dit doet u door de hendel welke voor de watermeter in de meterkast zit dicht te draaien en draai de hoofdkraan dicht...
Het water dat door de warmtepomp wordt geproduceerd, heeft een lagere temperatuur dan wanneer gebruik wordt gemaakt van een Cv-ketel. Daarom is uw woning in plaats van met radiatoren voorzien van vloerverwarming. Er is een belangrijke eigenschap waar u bij vloerverwarming rekening mee moet houden. Dit is de tragere reactietijd. De tijd die het kost om de woning op de gewenste temperatuur te krijgen is aanzienlijk langer dan met conventionele radiatoren. Wanneer de verwarming uitgeschakeld wordt zal het bijvoorbeeld lang duren voordat de woning weer op gewenste temperatuur is.
De warmtepomp kan één functie tegelijk uitvoeren. Hierbij krijgt de bereiding van het tapwater altijd voorrang. Mocht er dus zowel warmtevraag voor ruimteverwarming in de woning zijn en dient het tapwater opgewarmd te worden, dan zal de warmtepomp eerst het tapwater verwarmen voordat deze overschakelt op het verwarmen van de woning.
Het systeem is een laagtemperatuur systeem. De warmtepomp zal de ruimte wel verwarmen, maar met een lagere temperatuur. Hierdoor zal er niet direct stralingswarmte via de vloerverwarming voelbaar...
Het verwarmingssysteem is een laagtemperatuur systeem. Dat houdt in dat de warmtepomp de woning verwarmt met een temperatuur van 35 graden Celsius. Hierdoor kan het een ruimere tijd duren voordat de temperatuur in de woning de doeltemperatuur bereikt heeft. Hoe groter het verschil is tussen doeltemperatuur en gemeten temperatuur, hoe langer het duurt voordat de doeltemperatuur bereikt is. Daarom adviseren wij dat u de doeltemperatuur zo constant mogelijk houdt. En daarnaast ramen en deuren gesloten te houdt wanneer het buiten koel is.
Het verwarmingssysteem is een laagtemperatuur systeem. Dat houdt in dat de warmtepomp de woning verwarmt met een temperatuur van 35 graden Celsius. Hierdoor voelt u niet direct stralingswarmte van de vloerverwarming zoals dat bij een radiator wel het geval is. Door de lage temperatuur kan het ook ruimere tijd duren voordat de woning op de gewenste temperatuur is.
Controleer eerst of de radiator is ingestoken in het stopcontact. Als dat het geval is, controleer dan of de knop op de thermostaat in de juiste positie staat. Zie onderstaande handleiding voor de...
De bedieningsknop van de kraan aan de buitengevel van uw woning is verbonden met een verlengstang waardoor de kraan aan de binnenzijde van de woning afsluit. Na het afsluiten blijft er altijd water...
De radiator is in veiligheidsstand geschakeld. Dit komt voor als er kortsluiting optreedt of als er geen vloeistof in de radiator zit.
Ja, de buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze door aan de binnenunit in huis. De vloeistof die hiervoor wordt gebruikt, wordt ook warm van koude buitentemperaturen. Daarom levert uw warmtepomp onder alle (winterse) omstandigheden een behaaglijke kamertemperatuur en voldoende warm water.
Mijn vraag staat er niet bij...
Als uw vraag niet beantwoord wordt via de “veelgestelde vragen” kunt u uw vraag stellen via het contactformulier.
Contact Terug naar alle vragen